Wie is Paul van Bunderen?

Paul van Bunderen

Paul_files/Evaluatieformulier-paulvanbunderen.xls
Paul_files/Biografische%20vragenlijst.doc
 

Paul van Bunderen is geboren in Den Haag. In eerste instantie wilde hij onderwijzer worden en heeft in 1973 de Pedagogische Academie afgemaakt.  Uiteindelijk bleek dat toch niet zijn ding en hij begon zijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, hoofdrichting Persoonlijkheidsleer.


Eind 1979 studeerde hij af en volgde daarna de opleiding tot gedragstherapeut aan het Instituut voor Multidisciplinaire Psychotherapie (IMP) te Amsterdam. Dat leidde ertoe, dat hij een volledig geregistreerd psychotherapeut werd. Ook is hij Gezondheidszorgpsycholoog.

Hij bleef werken voor het IMP totdat dit werd verdeeld over een aantal RIAGG’s en Paul kwam terecht op de RIAGG Zuid/Nieuw West in Buitenveldert, Afdeling psychotherapie (1983).

Daar was hij behalve (cognitief) gedragstherapeut ook coördinator van het gedragstherapieteam, van het team Kortdurende Psychotherapie en van het Centraal Aanmeldings- en Intaketeam.

Daarnaast begon hij reeds in 1983 met een stukje eigen praktijk (aanvankelijk in De Kwakel, later in Amstelveen), dat groeide en groeide. Uiteindelijk heeft hij zich in 1989 helemaal vrijgevestigd als psychotherapeut.


Paul heeft ook opgericht het Psychotherapeutisch Instituut

Amstelland (PIA), dat een aantal jaren met een twintigtal psychotherapeuten zeer bevredigend heeft gefunctioneerd,

maar uiteindelijk door allerlei oorzaken niet meer rendabel was.

Paul is aangesloten bij de NVP, de NVVP, het NIP

en de VGCt. Ook is hij BIG-geregistreerd.


In de loop der tijd heeft hij zich verder bekwaamd in o.a. Schemagerichte therapie, EMDR (dat is een zeer effectieve behandeling voor een posttraumatische stressstoornis) en directieve therapie.

Zie ook bij de knop : behandelaanbod

Problematiek.html
Spreekkamer.html
Werkwijze.html
Behandelaanbod.html